Procedure

Stap 1

 

Als eerste heeft u de speciale afnameset nodig waarmee de aanwezige verloskundige en/of verpleegkundige en/of arts het navelstrengbloed kan afnemen.  De afnameset kunt u bestellen door te bellen met een van onze medewerkers op 0900 - 7 627 823 of het bestelformulier in te vullen. Hoe u om moet gaan met de afnameset ziet u hier

Stap 2

Het is verstandig voor de geboorte de verloskundige op de hoogte te stellen van het feit dat u het navelstrengbloed wilt bewaren. Na de geboorte is het vaak de vader die daar nog even toezicht op houdt want de moeder heeft hele andere dingen aan haar hoofd. 

Stap 3

Na de geboorte, als het navelstrengbloed door de aanwezige verloskundige of professional is bewaard, belt U ons op 0900 - 7 627 823 om het pakket  te laten afhalen.( Zie verpakkingsinstructieTot 17.00 uur wordt het pakket dezelfde dag nog afgehaald dus het is belangrijk dat u tijdig belt. In principe moet het navelstrengbloed binnen 72 uur bij ons binnen zijn voor het beste resultaat.Als het moet worden afgehaald in het ziekenhuis is het belangrijk dat het pakket bij de hoofdbalie wordt gelegd. Het is voor DHL vaak lastig om in het ziekenhuis te zoeken naar de juiste afdeling.

Stap 4

Na binnenkomst in ons laboratorium wordt de kwaliteit gecontroleerd en wordt volgens de door NETCORD internationaal geprotocolleerde procedure in gang gezet. Gedurende dit proces worden de stamcellen uit het navelstrengbloed geselecteerd en opgevangen in een speciale palbag geschikt voor opslag in zeer lage temperaturen.

Stap 5

De speciale palbag met daarin de stamcellen wordt vervolgens individueel verpakt in een speciale aluminium cassette en voorzien van barcodes. De palbag bestaat uit verschillende compartimenten. De stamcellen worden door een speciale techniek beschermd tegen de gevolgen van het invriezen. 

Stap 6

Via een opnieuw geprotocolleerd proces worden de stamcellen ingevroren. Het proces duurt ongeveer een uur.  

Stap 7

De cassettes met de stamcellen worden op naam, per positie, per toren en per vat in de grote bewaarvaten geplaatst waar ze permanent blijven tot er om welke reden dan ook een beroep op kan worden gedaan.

Stap 8

Het opslaan van stamcellen is een logische keus en gezien alle ontwikkelingen is het niet langer een vraag of maar wanneer deze stamcellen gebruikt gaan worden. Dat hoeft overigens niet te zijn in verband met ziekten maar bijvoorbeeld ook om aandoeningen te voorkomen.