Stamcellen opslaan? Doen!

Het navelstrengbloed van uw kind bewaren is een, voor uw kind, zeer waardevolle keuze.  Stamcellen uit navelstrengbloed worden al gebruikt bij de genezing en/of behandeling van meer dan 80 verschillende ziektebeelden   (Bron: US National Marrow Donor program) en we staan nog maar aan het begin. Lichaamseigen stamcellen zijn uniek. Geen enkel mens heeft dezelfde stamcellen. Wordt er een match gezocht dan kunnen kinderen uit hetzelfde gezin een uitstekende match zijn ( 1 op 4 kans) maar ook dan blijft er sprake van afstotingsverschijnselen.

Is er een match van een niet gerelateerde donor dan is de kans op een acceptabele match maar 1 op 55.000 tot wel 1 op de miljoen of zelfs nog kleiner. De lichaamseigen unieke en onvervangbare stamcellen uit het navelstrengbloed kunnen zonder enig risico voor moeder of kind worden afgenomen en bewaard.

Is het duur?

Dat was het zeker maar nu is het bewaren van de stamcellen van uw kind bereikbaar voor iedereen met een eenmalige startprijs van € 296,50 en € 121,-- per jaar voor de opslag.

Het bewaren van lichaamseigen stamcellen is dus een reële en haalbare keuze.  Vele bekende Nederlanders hebben al gekozen voor Stamcelbank Nederland waaronder bijvoorbeeld ; Bridget Maasland , Nicolette van Dam , Lieke van Lexmond, Sander de Heer, Robine van der Meer en Gallyon van Vessem. 

 

Procedure

Wat moet er allemaal gebeuren om de stamcellen van uw kind te kunnen bewaren? Voor een kort overzicht klik hier. 

Privacy Verklaring; Stamcelbank Nederland gaat uiteraard zeer zorgvuldig om met de gegevens van ouders en kinderen. Op deze pagina kunt u ons privacy protocol  inzien.

                             

RTL Late Night uitzending maandag 22 mei

Heeft u de RTL Night uitzending met onze arts Drs. Joost Kartman gemist? Hieronder kunt u de beelden alsnog bekijken. 

U kunt ons uiteraard altijd bellen voor uw vragen. Hierbij een verwijzing naar informatie op onze website 

1. Waarom zelf opslaan? 2. Misverstanden over stamcellen 3. FAQ 

Stamcelbank Nederland is de enige Nederlandse stamcelbank die officieel door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is gecertificeerd. 

Het predicaat "Orgaanbank" is een verdere bevestiging van de professionele wijze waarop Stamcelbank Nederland omgaat met de verkrijging, selectie en opslag van stamcellen uit navelstrengbloed. Informeer uzelf naar de mogelijkheden op onze site en raadpleeg verder het internet voor alle informatie die over stamcellen uit navelstrengbloed beschikbaar is. Heeft u liever een persoonlijk gesprek bel dan met een van onze artsen. Aarzel niet wij staan voor u klaar op telefoonnummer: 033-4658222 

 

Met vriendelijke groet,

Uw Stamcelbank Nederland team